Startupbootcamp geeft startende tech-ondernemers duw in de rug

– Persbericht –

Succesvol accelerator programma komt naar Nederland

 

Amsterdam 15 december 2011 – “Startupbootcamp Amsterdam” gaat vanuit de hoofdstad de komende drie jaar elk jaar tien internationale tech starters helpen hun bedrijf uit te bouwen met hulp van  100 ervaren mentoren.

Media- en tech ondernemers Ruud Hendriks en Patrick de Zeeuw gaan het project leiden. Andere aandeelhouders zijn o.a Vodafone, Boer & Croon en entrepreneurs Kees Zegers (oprichter Nu.nl), Derk Haank (CEO Springer) en Willem Middelkoop (journalist en belegger)

Startende (online en mobile) ondernemers in de tech en media –wereld worden via http://www.startupbootcamp.org uitgenodigd een uitgebreide beschrijving van hun bedrijf en zichzelf te geven. Daarna volgt een streng selectieproces waarna tien starters  overblijven.  Deze worden uitgenodigd in maart naar Amsterdam te komen om deel te nemen aan het 3 maanden durende accelerator programma van Startupbootcamp.

De starters ontvangen – in ruil voor een aandelenpercentage – ieder maximaal € 17.000,- cash plus drie tot zes maanden gratis kantoorruimte, juridische en fiscale assistentie en een intensieve begeleiding door meer dan 100 lokale en internationale mentoren die ieder tot de top in hun vakgebied behoren.

De deelnemers wordt ook geleerd hoe ze hun bedrijf op demo dag  –  in de laatste week van het drie maanden durende traject – moeten presenteren aan een zaal vol met venture capitalists en Angel investeerders om zo ook na Startupbootcamp Amsterdam verdere financiering veilig te stellen. Startupbootcamp Amsterdam begint op 9 april 2012.

Vestigingen over de wereld
Hendriks en De Zeeuw werken nauw samen met de overige Startupbootcamp vestigingen, o.a. in Kopenhagen en Dublin, met Chinacellerator in China en Techstars in de Verenigde Staten. De diverse programma’s wisselen onder andere kennis over technologie, startups, ervaring en mentoren uit.
Het model is ontwikkeld door Techstars in de VS en is daar al zes jaar erg succesvol.
VMWTaxand sponsort het volledige juridische en fiscale deel.

Mentoren van Startupbootcamp

Tot de deelnemende 100+ mentoren die hun kennis en ervaring aan de starters ter beschikking stellen behoren onder andere Kees Zegers, Erik Huggers (lid van de Raad van Bestuur van Intel), Abigal Corrigan (COO van Google Benelux), Hans Hagenaars (commercieel directeur ING Nederland), Reinout te Brake (CEO IQU.com),

Han de Groot (oprichter van MatrixLab), Marc van der Chijs (Ex- CEO Spil Games Asia),

Heleen van Oord (CEO Dqna), Eric de Groot (partner bij Boer & Croon), Kalo Bagijn (oprichter van Binck Bank), Ronald Goes (CEO Warner Bros TV Productions), Lot Keijzer (Marketing Dir.  Linkedin) en Arno Lubrun (Country Manager Facebook Benelux).

Alex Farcet, CEO van Startupbootcamp Europe: “Ik ben blij met deze vierde Startupbootcamp vestiging in Europa. Amsterdam is een geweldige stad voor startende ondernemingen. De afgelopen maanden heb ik al nauw samen mogen werken met Patrick en Ruud die ieder al een lange reeks van bedrijven hebben opgezet. Ons doel is dé Europese accelerator op te zetten. Dat is vandaag weer dichterbij gekomen.”

Patrick de Zeeuw, CEO van Startupbootcamp Amsterdam:  “De relatie met de overige Startupbootcamp vestigingen, Techstars & Chinaccelerator betekent dat we letterlijk ook zelf een vliegende start maken. Al het accelerator programma- & lesmateriaal en ongelooflijk veel ervaring zijn reeds beschikbaar. Tevens helpen we elkaar bij het identificeren van startups uit de gehele wereld die voldoende potentie hebben om deel te nemen aan een van onze programma’s. Startupbootcamp Europe wil de nummer 1 accelerator van Europa worden. Het is geweldig daar aan mee te kunnen bouwen.”

Over Startupbootcamp

Startupbootcamp is een bedrijf dat startende tech ondernemers in 3 maanden tijd “accelereert” met een zeer intensief mentor programma. Startupbootcamp werkt nauw samen met Techstars in de VS en Chinaccelerator in China. Startupbootcamp werd op 19 november tijdens “The Europas” uitgeroepen tot een van de 5 “hoog aangeprezen” accelerator programma’s. Startupbootcamp wordt internationaal o.a. ondersteund door IBM.

Kijk voor meer informatie over Startupbootcamp ook op www.startupbootcamp.org of op http://www.techstars.com.
%d bloggers liken dit: